FCO/TV 3.tif

Hawaii Oslo

SAMTALEGUIDE: Filmen er en av tre filmer om Oslo laget av Poppe, som er kjent for å utforske kristne begreper som nestekjærlighet, medmenneskelighet, tro, håp og kjærlighet. Filmene karakteriseres også av sterke skildringer av menneskelige relasjoner.

Hawaii Oslo (2004) er laget av regissør Erik Poppe og med manus av Harald Rosenløw Eeg. Filmen er en av tre filmer om Oslo laget av Poppe, som er kjent for å utforske kristne begreper som nestekjærlighet, medmenneskelighet, tro, håp og kjærlighet. Filmene karakteriseres også av sterke skildringer av menneskelige relasjoner.

Vi møter en rekke karakterer som gjennom tilfeldigheter møtes på samme sted i et kryss på Grünerløkka på årets varmeste dag. Alle bærer på en tristhet over noe, og enkelte er på kanten til desperasjon. I filmens første scener er vi vitne til en ulykke, og gjennom filmen utspilles historiene til hver enkelt som var til stede akkurat da ambulansen kjørte på en person. Hvorfor var de akkurat der, akkurat da? Fem historier om kjærlighet tvinnes i hverandre, og midt i det hele går pleieren Vidar rundt i Oslo på jakt etter sin venn og pasient.