Kjetil Mørland og Debrah Scarlett deltok i Eurovision 2015. Foto: Ailura via Wikimedia Commons.

A Monster Like Me

AKTUALISERING: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett bidro for Norge i Eurovision 2015 med låten «A Monster Like Me». Med utgangspunkt i denne låten, finner du her ideer til en formidling knyttet til tilgivelse og ærlighet.

 

Sitat fra låten «A Monster Like Me» av Kjetil Mørland & Debrah Scarlett:

 

«I have pulled the trigger on this awful truth»

 

Tema: Sannhet, ærlighet, sårbarhet, frihet, adskillelse, tilgivelse

 

Bakgrunn

«A Monster Like Me» var Norges bidrag til Eurovision Song Contest i Wien i 2015. Sangen er skrevet av Kjetil Mørland og ble fremført av Mørland og Debrah Scarlett. Sangen endte til slutt på en 8. plass.

 

Teksten i «A Monster Like Me» er ganske mørk og forteller om en person som har gjort noe galt, noe som ikke er gjort opp for. Nå er relasjonen mellom de to som elsker hverandre i ferd med å spises opp av dette, for den skyldige ser ut til å tenke at han har ført sin elskede bak lyset. Nå vil han sette henne fri slik at hun kan finne den prinsen hun trodde hun fant i ham, en prins han mener han ikke er.

 

Forslag

Sangen kan brukes som en innfallsvinkel til å snakke om tilgivelse, om å legge det gale man har gjort fra seg og bak seg og hvor ødeleggende det kan være å gjemme noe i mørket. Det vi gjør galt kan ødelegge relasjoner til andre mennesker, men det står også i veien mellom oss og Gud. Gud kjenner alt som er i mørket (Dan 2,22).

 

Bibelvers

Sal 25,5 (bønn om å få vandre i Guds sannhet)

Sal 130,4 (hos Gud finnes tilgivelse for synd)

Dan 9,9 (barmhjertighet og tilgivelse hos Gud)

Dan 2,22 (Gud vet hva som finnes i mørket)

Ef 1,7 (frihet gjennom Guds tilgivelse)

Ef 5,9 (godhet, rettferd og sannhet er lysets frukt)