Herrens komme

Adventus Domini

Herrens komme! Det er dette vi venter på nå i adventstiden. Advent betyr nettopp ankomst. Ikke venting, slik mange naturlig tenker siden dette jo er en ventetid.

Herrens komme! Det er det som er kjernen i julehøytiden. Dermed skulle ventetiden også ha det som fokus. Vi venter på å minnes Jesu ankomst! Minnes at Han som profetene sa skulle komme, Han kom virkelig. Minnes at Han som en gang kom i tid og rom, Han kommer daglig til hver og en som vil leve i hans nærhet. Minnes at Han som kom i ydmykhet, en dag skal komme igjen – i seier!

Herrens komme! Får det være fokus i ventetiden som nettopp er offisielt startet? Midt i miksen av konsum og koselige samvær som preger disse desemberukene?

Herrens komme! Det stod i fokus da det nye kirkeåret ble innledet med Kongens adventssøndag i går, der jubelen runget over et nytt nådens år. Og det står i fokus i dagens bibeltekst (Sal 24,1-10), om ærens Konge. Oppfordringen lyder da også til oss: Gjør døren høy, gjør porten vid! Den ærens konge kommer hit! Han hersker over alle land og er all verdens Frelser sann.

Herrens komme! Det er det ventingen dreier seg om, men det er også det vi skal få leve i, her og nå:  Ja, ved din hellig Ånd det gjør, vi daglig åpner deg vår dør, og deg oss kun til frelse vet, velsignet i all evighet!

 

Denne andakten er også publisert i avisen Fædrelandsvennen som en del av en andaktsrekke for første uken i advent 2017.