Dragetreneren 3

Dragetreneren 3 samtaleguide

Tittel: Dragetreneren 3
Originaltittel: How To Train Your Dragon: The Hidden World
Alder: 6 år

Dragetreneren 3 er den siste i filmtrilogien om Hikken og vennene hans. Sammen med sine venner har han skapt utopialandet Borkøy, der de alle lever fredelig sammen under ledelse av Hikken og dragen hans, Tannlaus.

Kampen for å frigjøre drager har ført til at det begynner å bli svært trangt om plassen på Borkøy. Misnøyen øker, det er ikke lenger det paradiset de drømte om. Men enda verre er det at mengden drager gjør Borkøy til et stadig viktigere mål for dragedrepere. På et av sine mange oppdrag oppdager Hikken, kjæresten Astrid og resten av drageredderne også en ny fiende og et hemmelig land. Hva inneholder fremtiden for de unge trenerne og deres drager? Greier de å unnslippe fienden nok en gang, og er det mulig at de kan leve sammen for alltid? Kan man holde fast den man er glad i?

Filmen tar opp dype temaer som identitet og integritet. Hvem er vi når livet slik vi kjenner det endrer seg, når vi blir fratatt noe som er viktig for oss?  Den peker også på vårt behov for å høre til, og spiller på at alle har lik verdi, selv om vi er ulike.

Spørsmål til samtale (sammen med voksne)

  1. Hva synes du om filmen? Hva likte du best? 

  2. Hvorfor kunne ikke dragene bo på Borkøy? Tror du det finnes drager i virkeligheten?

  3. – Han tror han er verdiløs uten Tannlaus, sier Astrid om Hikken. Hvorfor tør Hikken å kjempe likevel, selv uten sin trofaste dragevenn?

  4. I filmen velger alle å flykte fra Borkøy. Greide de å rømme fra det som var vanskelig? Hva gjør du når noe er skummelt eller tøft?

  5. Selv om Hikken er svært modig, kunne han ikke kjempe mot det onde alene. Han hadde de andre på laget. Hvem har vi på laget når vi er redde eller har det vanskelig? Se gjerne Jes 41,10.