Redaktør Eivind Bø / SnakkOmTro.no

«Enda lettere å snakke om tro»

SnakkOmTro.nos redaktør Eivind Bø, har i forbindelse med lanseringen av den nye nettsiden blitt intervjuet av våre venner hos iTro.no. Les intervjuet i sin helhet.

 

(Intervjuet under ble først publisert på iTro.no.)

—–

iTroNoen timer etter at nye snakkomtro.no så dagens lys, møtte iTro redaktøren for nettsiden, Eivind Bø.

Bø, som for egen del har valgt å feire lanseringen med å fylle 30 år i dag, er glad for endelig å kunne presentere de nye nettsidene.

– Dette har vi gledet oss til lenge, forteller han, – Vi har jobbet i lang tid med dette, og er glade og stolte av å kunne relansere SnakkOmTro!

 

Praktisk hjelp til å formidle kristen tro

Målet med nettsiden er å gi praktisk hjelp til å formidle kristen tro inn i vår egen samtid, på en relevant og troverdig måte. Både populærkultur og trosforsvar står derfor sentralt i det SnakkOmTro driver med. Nettsiden vil dermed også kunne være til hjelp for folk som vil lære mer om kristen tro i møte aktuelle spørsmål og innvendinger mange kanskje møter i hverdagen.

– Ambisjonen vår er å publisere minst to nye saker i uka, forteller Bø, som har et håp om at sakene som legges ut skal kunne nå bredt.

– Den er hovedsakelig ment for kristne ungdomsarbeidere og forkynnere, men alle som ønsker å forstå mer av samtida vi lever i kan ha utbytte av å besøke nettsida. Men snakkomtro kan også være relevant for de som er nysgjerrige på kristen tro, sier han.

 

Dobbel lytting

Nettsiden er laget av Damaris Norge, og i en pressemelding forteller team- og produksjonsleder i Damaris Norge, Margunn Serigstad Dahle, at hun er glad for mulighetene denne åpne nettsiden gir til å både forstå hva Bibelen sier og hva folk flest er opptatt av.

– Den britiske teologen John Stott brukte uttrykket dobbel lytting, sier hun, og utdyper – Det handler om å lytte til Bibelen og så til hva «folk flest» er opptatt av. Da kan vi bygge en bro fra Bibelens verden til vår hverdag, og formidle kristen tro med relevans og troverdighet.

 

Ser etter tilknytningspunkter og spenninger

Snakkomtro kommer senere i uken til å legge ut en analyse av tv-serien The Big Bang Theory, som skal kunne brukes som utgangspunkt for å snakke om tro.

– Det er ikke sånn at vi nistirrer etter kristne verdier, forklarer Bø, – Men vi ser etter hvilke tilknytningspunkter og eventuelt hvilke spenningersom formidles i forhold til kristen tro som finnes.

 

Vil anerkjenne det som er sant

– Vi ønsker å gjøre som Paulus skriver i Fil 4,8, forteller Bø. Der skriver Paulus:

«Alt som er sant og edelt, rett og rent, alt som er verdt å elske og akte, alt som er til glede og alt som fortjener ros, legg vinn på det!»

– Vi ønsker å anerkjenne det som er rett og sant, men vi vil også utfordre det som strider mot en kristen tro, sier han.

Sjekk ut nye SnakkOmTro, og lik dem gjerne på Facebook.

—–

 

SnakkOmTro.no takker for intervjuet og oppfordrer våre brukere til også å sjekke ut iTro.no!