Foto Lionsgate/Sony Pictures
Jesus Revolution - Foto Lionsgate/Sony Pictures

Fem grunner til at du bør se filmen Jesus Revolution

Er filmen Jesus Revolution en film om kristne, produsert av kristne for andre kristne?

Ja og nei. Det er en film om kristne, produsert av kristne, men jeg håper virkelig at det ikke bare er kristne som kommer til å se den.

Foto Lionsgate/Sony Pictures
Foto Lionsgate/Sony Pictures

Her er fem grunner til at du bør se filmen Jesus Revolution, uansett om du kaller deg kristen eller ikke.  

1. Filmen er godt laget 

Kvaliteten på det visuelle og på skuespillerprestasjonene er – slik jeg opplever filmen – veldig god. Jeg har sett en del filmer om kristne av kristne som er skikkelig pute-TV. Den grøften styrer Jesus Revolution glatt unna, synes jeg. For oss som husker Cheers, er det kanskje ekstra kjekt å se Kelsey Grammer (kjent som Frasier Crane) i rollen som pastor Chuck Smith. Men en ulempe med filmen er at en kan få lyst til å flytte fra Vestlandet til Vestkysten i USA, for det virker litt mindre grått og vått der! 

 2. Filmen vil få deg til å trekke på smilebåndet 

Selv om filmen ikke er en komedie, fikk den i alle fall meg til å smile innimellom.

3. Filmen kan få deg til å gråte 

Jesus Revolution berører i alle fall meg. Den handler om behovet for å høre til, familie, skuffelser og krevende relasjoner. Jeg tipper flere enn meg vil tørke en tåre eller to i løpet av filmen. 

4. Filmen vil muligens gjøre deg sint og frustrert

Filmen viser at kristne er langt fra perfekte mennesker. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i alt fra motstand mot endring i forsamlingslivet, konflikter som splitter og fokus på det som ikke er viktig, til manglende medfølelse, tilgivelse og nåde.

5. Filmen kan få deg til å reflektere 

Både Jesus Revolution som helhet og enkeltscener i filmen er verdt å tenke over – og samtale med andre om – i etterkant. Enten det gjelder personlige livshistorier vi møter i handlingen, selve fremstillingen av historien om Jesus-vekkelsen eller filmens formidling av det kristne budskapet.

God filmopplevelse!

Aktuelle ressurser