Grill en kristen videoserie

Grill en kristen videoressurser


Gjennom 20 kapitler i boken Grill en kristen forsøker 20 ulike personer å svare på vanskelige problemstillinger knyttet til kristen tro. Målet er å invitere mennesker til å utforske egen tro, og til å peke på at det finnes gode svar på mange spørsmål. Men noen ganger skulle man hatt litt hjelp til å formulere seg, eller det kunne vært greit med litt andre vinklinger. Her finner du gode videoressurser til flere av spørsmålene. Del dem gjerne!

Under hver film finner du en lenke til ekstra ressurser om samme tema. Det kan være podcastepisoder, flere videoer, bøker eller artikler.



Videoserien «Grill en kristen» er produsert med støtte fra Størst av alt – trosopplæring i Den norske kirke.





Er Bibelen antivitenskapelig og Gud en festbrems?


Det er bra å stille spørsmål ved det man tror på. Det gjelder som kristen, ateist, muslim, eller andre livssyn. Men finnes det gode svar på spørsmål til kristen tro?

En kort introduksjonsvideo med Jon Romuld Håversen.






Hva er apologetikk, og hvorfor er det viktig?


Det er mange ting i kristen tro som er ganske spektakulært. Likevel er det gode grunner for å si at kristendommen er troverdig, verdig min tro. Apologetikk kan hjelpe oss til å finne gode svar på gode spørsmål til vår tro.

Jon Romuld Håversen og Thale Bergsholm Nesse.






Er det ikke arrogant å si at du har rett og andre tar feil?


Hvis jeg sier at min tro er sann, da sier jeg samtidig at mennesker som tror på noe annet tar feil. Det er vel svært intolerant? Eller kan flere ting være sant samtidig?

Rune Tobiassen og Thale Bergsholm Nesse






Om Gud finnes, hvorfor gjør han seg ikke mer synlig for folk?


Tenk så mye lettere det hadde vært å tro på Gud dersom han ga meg en full bankkonto, skrev på himmelen eller viste seg for meg. Han kunne i alle fall dukket opp i drømmene mine. Da skulle jeg virkelig trodd. Eller?

Samtale med Bjørn Hinderaker.






Hvorfor skal jeg tro når jeg ikke føler at jeg trenger det?


Trenger jeg å tro i det hele tatt? Kan jeg ikke bare stole på det vitenskapen sier? Og hva med følelsene mine, kan jeg egentlig stole på dem?

Samtale med Ingvild Thu Kro.






Kan jeg tro på både Gud og vitenskapen? Hva med Big Bang og evolusjon?


– Vi har nå kommet så langt i menneskets historie at vitenskapen gir oss forklaringene vi behøver. Nå kan vi pakke bort Bibelen og de eventyrlige forklaringene der, sier mange.

Men hva om Bibel og vitenskap faktisk går godt sammen?

Leif Egil Reve og Thale Bergsholm Nesse.






Hvordan kan Gud være god når verden er full av ondskap?


Et av de vanskeligste spørsmålene for mange i møte med kristen tro er nettopp dette: Gud er god. Det finnes ufattelig lidelse. Hvordan kan han da være allmektig? Finnes det gode svar på slike innvendinger?

Rune Tobiassen og Thale Bergsholm Nesse.






Hvorfor akkurat Jesus? Var han virkelig Gud?


Det meste vi vet om Jesus, kommer fra Bibelen. Dermed må vi avgjøre om den er til å stole på før vi kan si om Jesus var den han sa han var. Finnes det gode grunner til å tro at Jesus var samtidig menneske og Gud? Eller var han bare gal?

Jon Romuld Håversen og Thale Bergsholm Nesse.






Tror du på hele Bibelen, eller plukker du ut det du ikke liker?


Bibelen er en gammel bok, skrevet over en svært lang tidsperiode med mange ulike forfattere. Kulturer har forandret seg. Vi vet langt mer nå. Kan Bibelen være troverdig, viktig og relevant i dag? Hele Bibelen?

Samtale med Margunn Serigstad Dahle.






Hvorfor skal Gud absolutt mene noe om min seksualitet?


Det er ikke bare Gud som mener noe om vår seksualitet, samfunnet har også sterke meninger og reguleringer. Hvorfor bør vi høre på hva Gud har sagt om hva han mente med seksualiteten?

Samtale med Brit Kari Urdal.






Populært om apologetikk og tips for veien videre


Det finnes ulike måter å bruke trosforsvar eller apologetikk på. Det er gode verktøy både for en selv og i møte med andre. Her får du tips om flinke apologeter, ulike metoder og noen lure tanker om hvordan man kan utfordre andre til å tenke gjennom sin tro.

Samtale med Margunn Serigstad Dahle.