Hva sier Bibelen om homofilt samliv?

ARTIKKEL: Last ned et utdrag fra boken «Mine homofile venner» av Espen Ottosen.

 

Skjermbilde 2014-12-12 kl. 10.54.27
Boken «Mine homofile venner». Foto: Tanum.

Snakkomtro.no har fått tillatelse til å publisere kap. 9 fra boken Mine homofile venner: «Taler Bibelen klart om homofilt samliv?»

Ellers i boken møter du syv personer som forteller om sitt liv og sine homofile følelser. Alle fastholder at homofilt samliv er i strid med Guds vilje – og lever deretter. Noen forteller også om viktige endringer i lviet, og to av dem lever i dag i heterofile ekteskap.

Mine homofile venner er skrevet av Espen Ottosen, informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Han har deltatt i en rekke debatter, og har jevnlig kommentarer på trykk i Aftenposten.

Boken er utgitt av Lunde forlag, og kan bestilles fra forlagets nettside (235 kr).
Last ned PDF med kap. 9: «Taler Bibelen klart om homofilt samliv?»

Sagt om Mine homofile venner:

«En interessant og utfordrende bok om modige mennesker som på ingen måte er lettvinte eller overfladiske i møte med spørsmål knyttet til homofili.»

– Ann-Christine Fritzønn, seniorrådegiver ved stiftelsen Menighetssøsterhjemmet, tidligere rektor ved høyskolen Diakonova

«I de siste årenes diskusjon om homofili er møtene med konkrete livshistorier blitt viktige. Denne boken legger fram fortellinger om kristne mennesker som har hatt eller har homofile følelser, men som har valgt en annen vei enn å leve dem ut i et seksuelt forhold. Disse fortellingene er nyttig lesning.»

– Olav Skjevesland, biskop i Den norske kirke