Samtaleguide Trolljegerne

TrolljegerneOriginaltittel: Trollhunters

TV-kanal: Netflix

Aldersgrense: 9+

Sesonger: 3

Om serien

Den spinkle og ganske ordinære 15-åringen Jim blir på mystisk vis kalt til å bli den første menneskelige trolljegeren. Han tar dermed opp arven etter en rekke høyt elskede og modige trolljegere, som alle har vært troll selv. Deres jobb har vært å beskytte både troll og mennesker mot Gunmar – ondskapen selv som er forvist til underverdenen. Der lever han i lengsel etter å slippe ut og overta makten over hele verden.

Det er en ensom jobb å bære på et slikt kall, men Jim har trofaste venner som aldri forlater ham. Dette fellesskapet blir etter hvert avgjørende. Kompisen Toby og venninnen Claire støtter Jim helhjertet og lojalt. I tillegg har han med seg trollene Blink, AAAAARGH! og Draal, alle tre med ulike egenskaper som kommer Jim til nytte.

Gunmar har mange medspillere på jorden, både troll-liknende og med menneskelig utseende. Det dukker stadig opp nye, utfordrende situasjoner for Jim. Er det mulig å utrydde Gunmar slik at alle til slutt får leve i fred?

Både mennesker og troll blir skadet i Trolljegerne, og enkelte scener er ganske skumle.

Trollverdenen har også mange mytiske og spirituelle elementer som er viktige å reflektere over, som at sjelene lever videre etter døden og hjelper dem de er glade i.

Både anmeldere og publikum er begeistret for Guillermo del Toro og DreamWorks serie Trolljegerne, og det er planlagt flere oppfølgerserier.

 

Spørsmål til samtale

Dette er generelle spørsmål, som gjerne kan spisses ut fra enkeltepisoder eller scener.

  • Hva liker du best her, og hvorfor? Hva utfordrer deg?
  • Hva tenker du om at Jim holder trolljegerlivet hemmelig for moren sin?
  • «Gjør det som er godt for deg, ellers er du ikke god for noen», sier Blink til Jim helt i begynnelsen av serien. Hva synes du om det?
  • Blink sier også at ”frykt kun er opptakten til heltemot”. Det er når man fortsetter å kjempe selv om man er redd at man er en virkelig helt, mener Blink. Har du noen gang våget å gjøre noe du egentlig var redd for?
  • Jim, Toby og Claire vet at det ikke bare er i trollverdenen det finnes ondskap. De møter vonde ting hver eneste dag, de ser mobbing, egoisme, og jakt etter makt, de opplever savn, frykt og ensomhet, slik som vi også gjør. Hvorfor finnes det onde? Hva kan vi gjøre med det som er vondt? Se gjerne 1 Pet 3,8-17.

 

Samtaleguiden har også vært publisert i Tro & Mediers medlemsblad På Bølgelengde