The Shack samtaleguide
TS_D28-3280.cr2

The Shack samtaleguide

Fakta

The Shack poster

Originaltittel: The Shack
Genre: Drama
Skuespillere: Sam Worthington, Radha MitchellRyan Robbins, Octavia Spencer
Regi: Stuart Hazeldine
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS
Produksjonsår: 2016
Lengde: 2 t. 12 min.
Aldersgrense:  12 år
Norgespremiere: 05.05.201

 

 

 

Samtaleguiden kan lastes ned som PDF her.

 

Om filmen

Filmen er basert på boka Skuret av William P. Young, som er solgt i over 20 millioner eksemplarer på verdensbasis. Det er en fiktiv historie om en dyp tragedie som rammer en trebarnsfamilie. Tragedien fører familiefaren Mack Phillips inn i en dyp depresjon. Sammen med hans vonde oppvekst, skaper tragedien tvil om at Gud kan være god og kjærlig. En dag får Mack et mystisk brev med invitasjon til å oppsøke et skur i ødemarken. Der møter han tre personer som, ledet av kvinnen Papa, hjelper han til å bearbeide sorgen og endre perspektiv både på livet og på Gud.

 

Spørsmål til samtale

  1. Hva gjorde mest inntrykk på deg i filmen, og hvorfor?
  2. The Shack er et drama om en stor tragedie. Hvor troverdig synes du hovedpersonen Mack og familien hans blir skildret?
  3. Hovedpersonen Mack anklager Gud for det onde som har skjedd. Hva tenker du om reaksjonen hans? Hvilke likhetstrekk finner vi med fortellinger i Bibelen? (Se for eksempel Salme 22, Job 3,3-4 og Habakkuk 1, 2-3.)
  4. På filmplakaten kan vi lese «You’re never as alone as you think». Hvordan illustreres dette i filmen? Hva tenker du om denne påstanden?
  5. Måten Gud beskrives på i filmen, tar utgangspunkt i den kristne læren om treenigheten. Denne læren hevder at det finnes bare én Gud, men at Gud er tre personer; Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd. Hva syns du om måten Gud som treenig fremstilles på i The Shack?
  6. Tilgivelse er et sentralt tema i filmen. Mangel på tilgivelse er ødeleggende for Macks nære relasjoner. På et sentralt punkt i filmen blir hovedpersonen utfordret til å tilgi dem som har gjort ham urett. Hva skjer? Og hva sier Bibelen om tilgivelse? (Se for eksempel Matt 6,12 og 6,14-15.)
  7. «Alle mennesker kommer til himmelen». Får du dette inntrykket fra filmen? I tilfelle – hvorfor? Hva sier Bibelen om frelse og fortapelse? (Se for eksempel Joh 3,16 og Joh 14,6.)
  8. Filmen tar blant annet opp det ondes problem, sett fra et kristent perspektiv. Når det skjer så mye ondt i verden, hvordan kan da Gud være god? Hvilke svar gir filmen? Hva synes du om disse svarene?Sammenlign gjerne disse svarene med videoene om det ondes problem.