Familiegjenforeningen

Familiegjenforeningen

Familiegjenforeningen er en komiserie på Netflix der sesong 4 ble tilgjengelig i sommer. Moz McKellan (Anthony Alabi) flyttet for mange år siden fra Columbus, Georgia til Seattle for å bli profesjonell fotballspiller. Han har etablert seg i storbyen med kone og fire barn, og karrieren går mot slutten. Men etter et slektstreff i hjembyen bestemmer familien seg for å flytte dit for å være nærmere storfamilien. 

Det blir en større overgang enn noen hadde sett for seg. Både menneskene og byen har forandret seg siden Moz bodde der, og det har også han. Hans kone Cocoa (Tia Mowry) oppdrar de fire barna etter moderne tanker som krasjer med sørstatstradisjonene Moz selv er vokst opp med, og som hans foreldre M´Dear (Loretta Devine) og Grandpa (Richard Roundtree) fortsatt holder fast ved. 

For M`Dear og Grandpa er kirken de tilhører svært viktig. Grandpa er pastor, og M´Dear er glad i de tre timer lange gudstjenestene. Barna i familien avslører til M´Dears bestyrtelse at de er det Moz kaller sofakristne. Men til tross for kultursjokket, vises det stor glede over storfamilie og en tydelig vilje til å strekke seg mot hverandre. 

Serien er også innom tema som berører å være en mørkhudet familie i Sørstatene. Den er bygget over en noe gammeldags lest med latterspor, og det norske lydsporet gjør ikke serien en tjeneste – verken i skuespillerprestasjonene eller i oversettelsen og tilpasningen. Blant annet blir kraftuttrykk som på engelsk er laget for å unngå banning et par ganger oversatt med nettopp banneord. 

Spørsmål til samtale

  1. Hva liker dere med serien? Hvorfor? 
  2. Var det noe dere synes ikke var så bra? Hvorfor?  
  3. Hva synes du om bestemoren i serien? Hva tror du er viktig for henne? 
  4. Hvordan snakker de sammen i storfamilien? Hva gjør de for å forstå hverandre når det blir uenigheter?
  5. I brevet til Efeserne skriver Paulus om familielivet. Les kap 6, vers 1-4. Hva legger dere merke til?