Free Burma Rangers

Aldersgrense: Anbefalt 18+

Strømmes på: Vimeo On Demand (leie/kjøpe)

År: 2020

Genre: Dokumentar


Om filmen

Denne rystende og sterke dokumentaren forteller om ekteparet Dave og Karen Eubank, som sammen med sine tre barn kaller noen av verdens verste krigssoner for sine hjem.

Etter 10 år i det amerikanske forsvaret opplevde Dave at Gud kalte ham til andre oppgaver, og han fikk spørsmål om å dra til Burma, nå Myanmar, – landet med verdens lengst varende borgerkrig. Svært mange burmesere var internt fordrevet eller hadde flyktet til naboland, og landet var fylt av lidelse, tortur og død. Midt i dette kaoset begynte Eubankekteparet å trene frivillige til å bidra med helsehjelp og militær bistand, samtidig som de fikk tre barn.

Arbeidet vokste, og stadig flere Free Burma Rangers-enheter ble etablert. Siden har Eubankfamilien dratt til andre konflikter som Irak og Syria, og befinner seg stadig midt i skuddvekslingene. Gjennom denne filmen får vi se hva som driver familien gjennom disse 20 årene: Guds kall til å bidra med det en selv har fått, og Guds kjærlighet til menneskene. Dokumentaren viser svært sterke bilder av nød og død som følger i krigens spor, og anbefales derfor for eldre ungdom og voksne. 

Spørsmål til samtale

1. Hvordan opplevde du filmen?

2. Hva tror du Karen mener med «Hope is what keeps us going»? 

3. Hva tenker du om det Dave sier om det onde i menneskene?

4. Utfordrer dokumentaren deg i ditt liv? Hvordan? 

5. Hvordan peker familien på Gud i denne fortellingen?