Foto: 20 th Century Fox

Meningen med livet

AKTUALISERING: Walter Mitty har i filmen «The Secret Life of Walter Mitty» en klar oppfatning av hva som er meningen med livet. Du kan bruke et sitat derfra til å aktualisere denne tematikken.

 

«To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other, and to feel. That is the purpose of life.»

– Walter Mitty i filmen The Secret Life of Walter Mitty.

 

Nøkkelord: hensikt, livet, mening

Bakgrunn

(Advarsel: avslører deler av handingen i filmen.)

The Secret Life of Walter Mitty er en eventyr-komedie-drama-film. Det er den andre filmatiseringen av James Thurbers novelle fra 1939 med samme navn. Filmen er regissert av Ben Stiller, som også har rollen som Walter Mitty, en avdelingsleder i Life Magazine, som har en tendens til regelmessig å forsvinne hen i fantastiske dagdrømmer. Walter jobber tett med foto-journalisten Sean O’ Connell (Sean Penn), selv om de to aldri har møttes. Når et viktig foto-negativ, som det var meningen skulle bli brukt som cover for siste utgave av magasinet, forsvinner, tar Walter fatt på et verdensomspennende eventyr for å spore opp Sean.

Sitatet ovenfor gis i begynnelsen av filmen, når Walter kommer inn i kontorbygningen og leser høyt Life Magazine sitt motto, som er trykket på veggen. Han synes det er et svært inspirende motto.

Forslag

Du kan bruke dette sitatet til å snakke om meningen med livet. Mottoet taler til Walter på et dypt nivå, og inspirerer ham på hans reise. Hva har Bibelen å si om det å reise ut, utforske verden og bygge relasjoner som kan hjelpe oss med livets dypeste hensikt – å gi Gud ære?

Bibelvers

Job 12, 7-10
Neh 9,6
Matt 5,13-16
Rom 1,19-20
1. Kor 10,31
Åp 4,11