Mesternes Mester

Mesternes Mester

«Maria», sa Jesus. Da snudde hun seg og sa til ham på hebraisk: «Rabbuni!» – det betyr mester. (Joh 20,16)

Situasjonen er nesten ubegripelig. Den følelsesmessige omveltningen må ha vært total! Fra det dypeste mørket av sorg og fortvilelse over at nå var også Jesu døde kropp borte – til den mest gledesfylte overraskelsen at Jesus står der, møter blikket hennes og snakker med henne!

Maria Magdalena er ikke i tvil. Dette er hennes Mester og Herre. Mesternes Mester, intet mindre. Ikke en av mange, men den Ene. I Jesu levetid – som nå, så mange på Jesus som lærer og mester «… en fengende leder, et stort ideal. Som gav oss et nytt bud, et bud om å dele …», slik det også heter i en sang.

Men mesternes Mester gjorde mer enn å gi oss et bud om å dele. Han delte selv – våre kår! Ga sitt liv – og åpnet veien tilbake til vår Far. Dypest sett er det dette vi er kalt til å dele med andre, og det gjorde Maria.

«Jeg har sett Herren!» fortalte hun til disiplene, og fortsatte slik Jesus hadde bedt henne: «… si til dem at jeg stiger opp til ham som er min Far og Far for dere, min Gud og deres Gud» (Joh 20,17).

Kanskje har du sett filmen om Maria Magdalena – og blitt utfordret? Av henne – det første vitnet til Jesu oppstandelse, og den første som gikk med bud fra Jesus. I dag kommer Jesu hilsen til deg!

Andakten er en del av en andaktsrekke tidligere publisert i avisen Fædrelandsvennen, som er knyttet til uken etter påske. Du finner flere andakter her