grill en kristen Bibelen

Tror du på hele Bibelen, eller plukker du ut det du ikke liker?


Bibelen er en gammel bok, skrevet over en svært lang tidsperiode med mange ulike forfattere. Kulturer har forandret seg. Vi vet langt mer nå. Kan Bibelen være troverdig, viktig og relevant i dag? Hele Bibelen?

Samtale med Margunn Serigstad Dahle.


EKSTRA RESSURSER


Vi har i dag ikke originalene til noen av Bibelens skifter. Betyr det av vi ikke kan vite hva som stod i Bibelen opprinnelig? Er Bibelen forandret gjennom historien, slik mange hevder? Hør Hans Johan Sagrusten:

Mange skremmes av den Gud de møter i Det gamle testamentet: Gud virker sjalu, sint og krigersk. Er dette samme Gud som i NT? Er Jahweh den samme som Jesu Far? Hvordan skal vi forstå de vanskelige tekstene? Hør foredrag med Knut Kåre Kirkholm:


Hva innebærer det at Bibelens ord kommer fra Gud? Se et kortsvar fra Peter J. Williams.
I boken “Gud – en vrangforestilling” skriver ateisten Richard Dawkins:

“Gud i Det gamle testamentet kan sies å være den mest frastøtende skikkelsen i all skjønnlitteratur; sjalu, og stolt av det, en smålig, urettferdig, uforsonlig kontrollfreak, en hevngjerrig, blodtørstig etnisk renser”

Har Dawkins rett? Eller finnes det en bedre måte å forstå tekstene i Det gamle testamentet på?

Olof Edsinger er forfatter av boken “Krigen i Gamla testamentet – Ett försök att förstå”. I denne filmserien kaster han nytt lys over hvordan vi bør forstå gamle testamentets skildringer av krig og drap i Guds navn:

https://open.spotify.com/episode/55h9twF6yXy3HzqvNVk9fU?si=57280a1c69134fd1 https://open.spotify.com/episode/55h9twF6yXy3HzqvNVk9fU?si=57280a1c69134fd1