Riccardo Bandiera

«City of Angels» – 30 Seconds To Mars

AKTUALISERING: Drømmer, håp og lengsler går som en rød tråd gjennom den 11-minutter lange musikkvideo-dokumentaren 30 Seconds To Mars har laget til låten «City of Angels». Det handler om å «skape seg selv» i et liv der døden mest sannsynlig er den endelige slutten. Du kan gjerne bruke dokumentaren til å stille noen viktige spørsmål. 

Nøkkelord: bekreftelse, berømmelse, hensikt, håp, identitet, livet, lykke

Bakgrunn

30 Seconds To Mars, med multitalentet Jared Leto i spissen, har nettopp gitt ut et nytt album. Tittelen på albumet er Love Lust Faith + Dreams. På norsk blir det noe sånn som «kjærlighet, begjær, tro & drømmer». Leto mener disse fire fenomenene er essensielle ingredienser i menneskelivet. Alle de 12 sangene på albumet omhandler et eller flere av disse temaene.

I forbindelse låten City of Angels har Leto og bandet laget en musikalsk dokumentarfilm (se den øverst i denne artikkelen). I dokumentaren intervjues flere kjente og mindre kjente fjes om hvordan livet i «Englenes by», Los Angeles, oppleves.

Blant annet forteller snowboardstjernen Shaun White forteller åpent om en oppvekst der han fra veldig tidlig alder ble fortalt at han aldri kom til å bli noe. Skuespilleren Olivia Wilde betror at Los Angeles for henne er det lovede land, stedet der hun har fått oppfylle sine drømmer og rettferdiggjøre sin egen eksistens.

Lyst å lese mer? I denne artikkelen går vi mer i dybden på City of Angels-dokumentaren.

Forslag

Tematikken drømmer, håp og lengsler går som en rød tråd gjennom hele dokumentaren. Og i stor grad handler det om å «skape seg selv» i et liv der døde mest sannsynlig er slutten. Til sist sitter en igjen med at mening, verdi og identitet er knyttet til om en lykkes eller ei. Vi møter både superstjerner og hjemløse. Du kan gjerne bruke filmklippet til å stille noen viktige spørsmål:

1. Hvor kommer lengsler, drømmer og håp fra?

2. Hvordan kan en «skape seg selv», og hvorfor er det så viktig?

3. Hva betyr det en tror om det som skjer etter døden for hvordan livet leves?

4. Hvorfor kan kristen tro tale håp inn i livene til mennesker som har mislykkes i livet og føler seg verdiløse?

 

Bibelvers

Salme 8 (Guds storhet og menneskets verdi)
Matt 10,30 (Gud kjenner hvert hårstrå vi har på hodet)
Sal 139, 13-14 (Skapt og villet av Gud)
Ef 2, 8 – 10 (Frelst av nåde, ved tro – til gode gjerninger)