John Lennox Veritas

John Lennox – The “Seven Days” of Genesis 1 and Science

Fra Veritaskonferansen 2018

John Lennox er blant annet Professor of Mathematics (emeritus) ved University of Oxford og Fellow in Mathematics and the Philosophy of Science. Han er også foreleser ved Wycliffe Hall, Oxford og ved Oxford Centre for Christian Apologetics (OCCA). Han har undervist ved en rekke universiteter, konferanser og kirker verden over, og har offentlig debattert kjente ateister som Peter Singer, Christopher Hitchens og Richard Dawkins. Lennox har også skrevet en rekke bøker både om matematikk og om kristen apologetikk. 


 

 

Forståelsen av skapelsesberetningen i 1 Mosebok er et svært aktuelt tema. Mange sekulære mennesker ser på 1 Mosebok 1 som en grunn til å avvise Bibelen. Mange kristne opplever at de må velge mellom vitenskap og Bibelen.

Sju dager som deler verdenJohn Lennox tar her for seg mange myter rundt både vitenskap og Bibelen. Han foreslår en tilnærming til å lese og tolke de første kapitlene i 1 Mosebok uten å forkaste  verken vitenskapen eller Bibelen. Seminaret er basert på boken Sju dager som deler verden (Seven Days That Divide the World). Seminaret vil også så snart som mulig bli tilgjengelig på video.

Boken kan kjøpes her.