Fem tips til hvordan du kan spre påskebudskapet 

Det nærmer seg påske. For noen betyr det at tankene går til påskeegg, påskesol (kanskje), påskeferie, påskequiz, påskeliljer eller påskekrim. 

Men hvorfor feirer vi egentlig påske?

Dessverre får mord og mysterier mye mer skjermtid enn innhold som forteller en bedre historien om det som er kjernen i kristen tro. 

Jesus kan fort drukne i alt det andre vi fyller påskehøytiden med.  

Hvert år ser jeg i statistikken for søk via google at mange søker etter svar på hvorfor vi egentlig feirer påske. Når de googler, så finner de svar. 

Det finnes heldigvis mange gode nettressurser som forteller om hva påsken handler om.  

Men hva med de som ikke søker?  

Hva med de som bare scroller seg nedover i facebookfeeden, eller på Instagram og TikTok? Får de opp noe innhold som peker på Jesus?  

Hva med vennene du har i ditt nettverk i de sosiale kanalene. Får de et glimt av en bedre historie i påsken?  

Her er 5 tips om hvordan du kan være med å gjøre Jesus synlig i mediene 

1.    Engasjerdeg i serien Oppstandelsen  

Du finner serien med Thor Haavik på YouTube-kanalen til omGud.net – https://www.youtube.com/@omGud eller på oppstandelsen.no. Når du ser den, liker, kommenterer og deler den videre, er du med på å gi serien et “løft” i algoritmene til YouTube. Noe som igjen fører til at flere vil få den opp i sine anbefalinger.  I år vi og laget en rekke med korte klipp av serien, som vil bli delt i sosiale medier frem mot påske. Disse klippene kan du enkelt dele videre!  

2.    Del ditt vitnesbyrd 

Hva betyr Jesus og påsken for deg? Ta frem mobilen og lag en kort video om det, og del den i den sosiale kanalen du bruker mest. Eller skriv en tekst som du kan dele.  

3.    Inviter noen med til en bibelleseplan 

I YouVersion Bibel App er det mange gode leseplaner som handler om påske. Her kan du invitere med venner, til å følge en plan sammen med deg.  

4.    Tips noen om podkastserien om Oppstandelsen 

I denne serien snakker Thor Haavik med Lars Dahle om bakgrunnen for serien om Oppstandelsen. Søker du etter Oppstandelsen, finner du den der du lytter til podkast. For eksempel på Spotify:  

5.    Inviter noen til et nettkurs 

På kurs.omGud.net er det mange kurs som handler om kristen tro.
Over 500 personer har tatt nettkurset “Hvorfor Jesus?”.
Tips en venn om denne muligheten – https://kurs.omgud.net/course/hvorfor-jesus  

Eller kanskje kurset “Skeptikerens guide til Jesus”, er mer passende om du har en veldig skeptisk venn:  https://kurs.omgud.net/course/Skeptikerens-guide-til-Jesus  

Sammen kan vi vise våre venner at påsken handler om noe mer og viktigere enn det mange forbinder med disse fridagene.  

Griper du muligheten?   

“Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst. Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner?” 

Paulus’ brev til romerne 10:13.14