offentlig samtale

Korte svar: Hvorfor bør kristne uttale seg i offentlige spørsmål?

Av Peter SaundersPeter Saunders

Peter Saunders er leder av Christian Medical Fellowship, en interesseorganisasjon for kristne leger og medisinstudenter i England. Organisasjonen har 5.000 leger og 1.000 studenter som medlemmer. Hans nåværende arbeid innebærer ledertrening, undervisning i evangelisering og etikk, skriving, redigering og mediaarbeid. Dr. Peter Saunders er hyppig invitert til mediedebatter i Storbritannia, gjerne rundt tema som abort, eutanasi og kjønnsidentitet.Kristne bør uttale seg i offentlige spørsmål fordi dette er Guds verden. Gud innsatte konger, han reiste opp imperier, og han styrter dem igjen. Han er herre over historien, og han er en talende Gud.

Selvsagt har vi et ansvar for å forkynne evangeliet, for å tjene og elske andre og å leve våre liv etter hans råd, men som kristne har vi også et profetisk ansvar for å tale livsendrende sannheter, kulturendrende sannheter inn i samfunn der vi har blitt plassert.

I denne konteksten er mediene viktige. Først fordi de gir et enormt publikum, man kan ha millioner av mennesker som lytter til deg. På den andre siden gir det en mulighet for dialog, og mennesker elsker å lytte til dialoger, argumenter og spørsmål. Det er en fantastisk mulighet for å få frem et kristent livssyn. 

Ikke minst gir det virkelig selvtillit til den kristne kirken å høre kristne som gir et kristent svar i offentlige medier, og alle kristne blir oppmuntret av det. Så det er særdeles viktig at vi som troende kristne uttaler oss i offentlige spørsmål.   
Videoen er produsert av Forum of Christian Leaders, og gjengis med tillatelse.


Se også Nola Leach om kristnes ansvar for å delta i offentligheten: