«Langt å gå»

Aktualisering: Selv om både musikken og videoen er lystig og full av humør, er teksten til «Langt å gå» fylt av motsetninger: Frykten for det ukjente, for hva dagene bringer, og gleden over et fellesskap midt i det som kan være tungt å bære.

 

Sitat:

Men så hender det at for selv de beste menneskene(ne)
at det som før var lett og spennende(ne)
har plutselig blitt skrekk og skremmende(ne)
Det er da man trenger sine beste vennene(ne) 

Ååå det er langt å gå, og hvem vet om vi kommer i mål?
Det trengs mer enn en kubbe for å lage et bål
så kom og gå sammen med meg.

 

Tema: Fellesskap, arbeid, frykt, oppmuntring, vennskap, motgang

 

Bakgrunn

Det er 10 år siden Oslorapperne Klovner i kamp kom med sin forrige utgivelse, men de kunne ikke stå imot da de fikk anledning til å lage musikk til Solan og Ludvig – herfra til Flåklypa. Klovner i kamp har hatt stor innflytelse på norsk rap, og har både vunnet priser for språk og musikk. I musikkvideoen opptrer de sammen med karakterene fra filmen, midt i scenene vi kjenner igjen.

 

Om filmen

Vi møter igjen de kjente figurene Solan, Ludvig og Reodor i den andre filmen fra Maipo Film og Rasmus A. Sivertsen med handling fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers. I et øyeblikks overmot inngår Solan et hemmelig veddemål med meieribestyrer Olvar O. Kleppvold, hans arge motstander i innendørs sleggekast.

Solan er nemlig overbevist om at han kan komme i mål før Kleppvold i det legendariske Osteløpet. Gjør han det, er han eier av Kleppvolds meieri. Gjør han ikke, taper han huset de bor i og Reodors verksted. Problemet er at Solan ikke er helt klar over alle reglene i konkurransen, og plutselig er ikke seieren så sikker likevel. Nå er han avhengig av hjelp fra Reodor Felgen og Ludvig.

 

Forslag

Selv om både musikken og videoen er lystig og full av humør, er teksten til Langt å gå fylt av motsetninger: Frykten for det ukjente, for hva dagene bringer, og gleden over et fellesskap midt i det som kan være tungt å bære. Selv den som synes å mestre alt kan møte utfordringer som virker overveldende. Venner man kan stole på, som ikke svikter når det blir krevende er uvurderlige.

Gud har sagt at han vil aldri slippe deg og aldri forlate deg i den situasjonen du er i (5 Mos 31,6). I Salme 25 beskriver David hvor tett Gud ønsker å være på menneskenes liv: Herren taler fortrolig med dem som frykter ham (Sal 25,14). Tenk at Herren selv vil tale til meg! Det er mer enn noen venn kan tilby. Samtidig skal vi være Guds verktøy, Bibelen er full av formaninger i forhold til hvordan vi skal ta oss av hverandre. Det er ikke kun fordi det er godt å være snill, det er fordi vi skal gjenspeile det Jesus har gjort for oss (Rom 15,7). Sett mot i de motløse, ta dere av de svake og vær overbærende mot alle, sier Paulus (1 Tess 5,14-15).

 

Bibelvers

Sal 138,3 (Gud gir styrke)
Ordspr 17,17 (En venn viser alltid kjærlighet)
Rom 15,1 (Vi som er sterke, må bære de svake)
1 Joh 4,18 (Kjærligheten driver frykten ut)

 

Powerpoint

Skjermbilde 2016-01-08 kl. 11.41.36Trykk på bildet for å laste ned