SAMTALEGUIDE: Denne filmen er et godt eksempel på en film som gir et helhetlig bibelsk bilde. Filmen er basert på den andre boken i fantasyserien på sju bøker skrevet av C.S. Lewis.

 

Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet er et godt eksempel på en film som gir et helhetlig bibelsk bilde. Filmen er basert på den andre boken i fantasyserien på sju bøker skrevet av C.S. Lewis. Filmen er regissert av Andrew Adamson (Shrek, Shrek 2), og ble den tredje mest suksessrike filmen i verden i 2005, samt den mestselgende på DVD året etter.

Vi møter her de fire søsknene Pevensie; Lucy, Edmund, Susan og Peter. Handlingen foregår under andre verdenskrig, og barna evakueres fra London til en eldre professor som bor i et hus på landet. En dag de leker gjemsel oppdager 8-åringen Lucy et klesskap som viser seg å lede inn til den parallelle verdenen Narnia. Her møter hun – og etter hvert de andre tre barna – et snøkledt landskap der det alltid er vinter men aldri blir jul, og der Heksa Hvit regjerer. Narnia kan bare reddes av de fire barna i samarbeid med løven Aslan, som er Narnias rettmessige konge, men som innbyggerne bare kjenner gjennom fortellinger og profetier om ham.

 

Relaterte artikler