Fremtid og håp i Big Bang Theory

AKTUALISERING: Pennys identitet har vært bygget på noe som muligens kunne skje i fremtiden. Hvor har vi vår identitet?

 

Sitat:
– You changed my life

Tema: Fremtid, drømmer, identitet, jobb, økonomi

 

 

Bakgrunn

Leonard og Sheldon er to brilliante fysikere – genier i laboratoriet, men ikke fullt så sterke sosialt. I naboleiligheten bor vakre Penny, som har mer bondevett enn skolelærdom, og som går inn for å lære guttene en ting og to om livet. I gjengen finner vi også Sheldons kjæreste Amy Farah Fowler, Koothrappali, Wolowitz og Wolowitz´kone Bernadette. Alle er svært høyt utdannet, bortsett fra Wolowitz som striver med at han kun har en mastergrad. Leonard og Penny forsøker å finne ut av hvordan det er mulig å være kjærester tross kulturforskjellene, og Penny strever med å føle seg likeverdig og avslappet med de svært smarte jentene. Penny har lenge gjort en dårlig jobb som servitør på den lokale kafeen Cheesecake Factory, men nå har Bernadette skaffet henne en jobb som selger for et farmasøytisk selskap slik at hun for første gang har nok penger til å betale alle regninger.

Tv-serien The Big Bang Theory er en situasjonskomedie skapt av de svært anerkjente regissørene Chuch Lorre og Bill Prady. De står bak andre kjente serier som Dharma & Greg (Lorre og Prady), Two and a Half Men (Lorre) og Gilmore Girls (Prady). The Big Bang Theory hadde premiere i USA på tv-kanalen CBS 24.september 2007, og ble senere den mest populære komiserien i USA. Tv-serien har også vunnet flere priser, som People’s Choice Awards og Satellite Awards. Skuespiller Jim Parsons har vunnet tre Emmy og en Golden Globe for sin innsats som Sheldon. I tillegg har både tv-serien og skuespillerne vunnet flere andre priser.

 

Forslag

Penny har siden hun var svært liten drømt om å bli skuespiller. Nå oppdager hun at hun kan gi slipp på drømmen, fordi hun er fornøyd med livet slik det er. Det gode ved skuespillerlivet er ikke lenger nok til å oppveie alt det triste, slitet, nederlagene, negativiteten.

Klippet kan for eksempel brukes til å snakke om hvilke drømmer vi har for livet. Hva gjør oss lykkelig? Er lykke noe som kan holdes fast i og være konstant? Hva er viktigst for oss, å ha drømmer som kanskje er urealistiske og muligens aldri blir noe av, eller å ha en trygg og stabil hverdag? Pennys identitet har vært bygget på noe som muligens kunne skje i fremtiden. Hvor har vi vår identitet?

For Penny har ikke økonomisk trygghet vært viktig. Hvor stor rolle spiller penger i livene våre og i planene for fremtiden? Står pengene i veien for drømmene og for lykken, eller er drømmen å ha nok?

 

Bibelvers

Ordsp 23,18 (Hvor vi kan ha vårt håp)
Fork 5,6 (Hva skal prege våre drømmer?)
Jer 29,11 (Gud har planer for vår fremtid)
Jes 55, 1-2 (Den himmelske økonomi)
Luk 9,1-3 (Guds hensikt for en disippels liv)
Hebr 13,5 (Hva styrer livet?)