Rådgiver

Rådgiver for rådløse

«Jeg vet ikke min arme råd!» Vi kjenner følelsen på forskjellige områder i livet. Dette inderlige behovet for noen gode råd, fra en venn eller en profesjonell.  

Stadig flere har sin personlige livscoach, og medvandring er blitt en viktig del av fellesskapet i mange menigheter. Vi trenger hverandre, ikke bare når den dype krisen inntreffer. Vi trenger en rådgiver på ulike plan – og i møte med vårt aller dypeste problem: vårt eget hjerte. Kjerneproblemet ligger nemlig her: vi er innkrøkt i oss selv. 

«What’s wrong with the world?» spurte avisen The Times i møte med de store utfordringene rundt 1910. «I am», svarte den kjente kristne forfatteren G. K. Chesterton.  

I møte med dette problemet finnes det bare én virkelig rådgiver – Jesus, Guds Sønn. Han som vismennene tilbad ved krybben, bærer navnet Underfull rådgiver.  

Kanskje hører du for deg Händels Messias: «Wonderful Counselor»? Eller du er i Jesaja 9,6? Nå i kirkeårets åpenbaringstid er dette et fantastisk sted å være.  

I vår rådløshet er Jesus den unike Rådgiveren! Han kjenner vårt indre. Han forstår våre dypeste behov. Han vet hvordan du og jeg har det. Han stiller den dypeste diagnosen. Han har løst kjerneproblemet – som vår Frelser. La oss søke råd hos Ham og ta oppfordringen vi siterte fra Ole Paus i går; om å gi Ham «hjertet mitt»!  

Andakten er også publisert i avisen Fædrelandsvennen.